NH'63 Rondreisjury

Rondreisjury blikt terug

Voor het eerst hebben wij vorige week een evaluatie bijeenkomst gehouden. Alles ligt dan nog vers in het geheugen waardoor we beter lering kunnen trekken. Zo spraken wij over de verschillende manieren waarop dit jaar voor en soms bij de clubs is gejureerd. Voor- en nadelen vanuit het jurystandpunt zijn gedeeld en hebben richtlijnen voor volgend jaar opgeleverd. Deze worden de eerstvolgende Gedelegeerden Vergadering besproken met de clubs.

Een ander onderwerp betrof het verschil in waardering tussen de rondreisjury en de NOVA-jury. Voor een regio-nominatie en een landelijke nominatie is in beide gevallen minimaal 225 punten nodig. Je begrijpt dat daardoor ook een andere meetlat wordt gehanteerd.  Houd er dus rekening mee dat de NOVA-jury al gauw in totaal 15 punten lager waardeert. Toch zie je daar soms nog een duidelijk verschil ontstaan. Kijk dan eens naar de argumenten  die door beide juryteams worden aangevoerd. Ook de Ronreisjury maakt wel eens een slippertje, lager maar ook hoger dan achteraf te motiveren valt. Jureren is geen hogere wiskunde en blijft mensenwerk waarbij drie mensen tijdens een juryberaad tot elkaar moeten komen.

Wij willen graag een cursus voor aankomend jurylid organiseren maar daar zijn wel voldoende aanmeldingen voor nodig. Dus wat let je en stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wij hopen dat volgend jaar weer alle clubs meedoen en een mooi aanbod van films is.

Niek Mannes