Festivals

NH’63 Filmgala in de Stoomhal op zondag 22 mei 2022

Het Regiofestival werd georganiseerd door NH’63 in de Stoomhal te Wormer.

Deze mooie en goed verzorgde locatie biedt de filmers en publiek films op een groot doek. Tevens is het fijn als er bezoekers komen om de films te waarderen en met elkaar in gesprek te kunnen gaan. Het programmaboekje zag er verzorgd uit en de technische dienst had het nodige werk voorbereid. De prijzen waren aangeschaft, kortom het festival kon starten.

In totaal 14 films waarvan zeven films waren genomineerd door de Rondreisjury en zeven extra films ingezonden door de clubs waardoor een gevarieerd programma werd aangeboden.

Dit jaar was de Publieksprijs nieuw ingevoerd. Het publiek kon na afloop van het programma hun favoriete film kenbaar maken op het formulier. Dat was genoeg reden om het programma in zijn geheel te volgen zodat er een goede keuze kon worden gemaakt.

De uitslag, welke films een landelijke NOVA nominatie hadden ontvangen, werd door de voorzitter Kees Tervoort bekend gemaakt. Mart Pot nam de eerste prijs en de Ereprijs Piet van Eerden in ontvangst met de non-fictie film “Amsterdam & de fiets”.

Ann Bens was de Laureate met haar non-fictie film “Mystiek Peru”.

Beide filmers gefeliciteerd met hun nominatie en succes toegewenst op het NOVA Filmgala op 3 en 4 september 2022 in Figi Zeist.

 
    
 

Link naar de regiojurering

Juryrapporten