do11082022

Back U bevindt zich hier: Activiteiten Festivals Regiofestival op zaterdag 29 april 2017

Regiofestival op zaterdag 29 april 2017

Thriller “HARDT” van Zaanstreek-Noord beste film op NH’63 Regiowedstrijd
De cameravoering, dicht op de actielijn, draagt bij aan de spanning. Mooie locaties zoals bijvoorbeeld de schietbaan en de operatieruimte. Mooie dialogen en goed verstaanbaar.’
Een boeiende en spannende thriller die af en toe hartslag verhogend werkt’

De NOVA-juryleden Jilles Koopmans, Arjan van Gelderen en Lambert van Griensven hadden een paar weken geleden in besloten kring alle 19 films reeds beoordeeld en jurysecretaris Ruud Besjes had hun aantekeningen uitgewerkt. Daardoor was het mogelijk om na iedere film het hele juryrapport voor te lezen. NH’63 voorzitter Kees Tervoort kweet zich met verve van deze taak, doch hield de puntenwaardering nog even voor zich. Deelnemers en bezoekers bleven in spanning tot het eind van de middag!

Voordat het echter zover was, zou het pechduiveltje die zaterdag nog een aantal keren roet in het eten gooien. Nee, niet in de keurig door Ingrid Boot c.s. van Woonzorgcentrum Bloemswaard in Hillegom verzorgde horecazaken, doch de technische outillage in de grote zaal was goedbedoeld door de technische staf van het gebouw aangepast en dat kwam de compta biliteit met de apparatuur van de NH’63-technische dienst niet ten goede!

Na een extra oorlam, aangeboden door het huis, kwam alles uiteindelijk toch weer voor elkaar en konden we genieten van speelfilms, documentaires en reportages.

De jury had kwistig met nominaties voor het Nationale Filmfestival gestrooid. Liefst 7 films gaan het in oktober opnemen tegen de rest van Nederland!

Daarnaast wees de jury 2 bijzondere prijzen aan: ‘De Erfenis’ van Piet Wullems en Nico Geurink ontving de prijs voor “Het beste Sound Design” en Hans Dorland sleepte de prijs voor “De beste animatie” in zijn film “Droge voeten” in de wacht.

De prijswinnaars ontvingen allen een boeket bloemen en een reflectie scherm. Kees overhandigde de schermen met de ‘opdracht’ om ter plaatse het scherm in het bij behorende etui te doen! En dat was nog niet zo simpel.

De prijswinnende films
Laureaat: HARDT, clubfilm Zaanstreek Noord.
1e prijs Speelfilms: SKIP DE DIP, Annie Akerboom.
2e prijs Speelfilms: RONDJE OM, Henk van Eldik en Piet Groenewoud.
3e prijs Speelfilms: KLEUREN VAN FLEUR, Joop Geurts.
1e prijs Informatieve films: STENEN WEGWIJZERS, KLM-cameraclub.
2e prijs Informatieve films: ZUKHANEH, Ann Bens.
1e prijs Overige films: HET KWAAD EN DE HOOP, Dick Visscher.

Ondanks het mooie weer waren er ca. 85 filmliefhebbers naar Hillegom gekomen. De organisatie ziet de laatste tijd een lichte toename in het aantal bezoekers! Dat stemt tevreden.

Voordat hij zijn dankwoordje sprak, herinnerde de voorzitter de aanwezigen aan het 1-minuutfestival dat op zaterdag 20 mei aanstaande wordt gehouden in de ECI Cultuurfabrieek in Roermond en aan het UNICA-festival in Dortmund.

De clubs zijn ondertussen begonnen met het maken van een film op het thema; “De gespeelde documentaire”.
Op 29 november zullen we de resultaten kunnen zien.

Bij de zaaluitgang werd de Palmares uitgegeven en werd er druk nagepraat over de geslaagde dag en de vele mooie films die we hebben gezien.

Hopelijk zal een aantal van de genomineerde films mogen draaien op het NOVA Filmfestival dat op 28 en 29 oktober gehouden zal worden in Goirle (Noord Brabant).

Piet van Eerden

 

Klik hier voor het programma

Klik hier voor de Palmares

Klik hier voor de juryrapporten